søndag 2. august 2009

Etterlysing: Syltekrukke med lok

Barndomsminne er ofte forbunde med lukt. Eit slikt minne set eg i samanheng med solbærsylte. Mormora mi hadde alltid ståande ei krukke med solbærsylte i kjøkkenskapet sitt. Det som var spesielt med mormor si solbærsylte var at den lukta - og smakte av vanilje:) Kvart år når eg kokar solbærsylte tenkjer eg på mormor. For å få rette smak og lukt på sylta mi har eg slengt oppi nokre teskeier med vaniljesukker når sylta har vorte litt avkjølt, og der har vore ein aldri så liten aning av vanilje i lufta når vi har teke fram eit glas av sylta. Men i år kom eg på at det var nok vaniljestang mormora mi brukte, så enkelt!
No har eg solbærsylte som verkeleg har fått mormorsmak og mormorlukt, det einaste eg manglar er ei syltekrukke med hol i loket for skeiskaftet som stikk opp, så kan mitt kjøkkenskap også lage søte barndomsminne for borneborna, kanskje.


Er det nokon der ute i bloggverda som kan gi meg eit tips om kvar ei slik syltekrukke er å få kjøpt?

11 kommentarer:

 1. Er ikke helt sikker på hva du mener. Har mye gammelt, men.......
  Er det en kjeramikk-krukke? Klassbolle med hull i logget?

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg tror det er første gang jeg er innom deg og her ser det koselig ut. Du har det samme minne som meg når det gjelder vanilje og syltetøy, det er bare en forskjell at jeg husker det fra mor sitt ripssyltetøy. Ha en god dag!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for dine alltid koselige innlegg på bloggen min!!
  Nå fikk jeg også lyst til å lage solbærsyltetøy,hørtes veldig godt ut!!!
  Bruker du vanlig sukker i syltetøet eller bruker du diasukker?
  Jeg vet ikke hvor du får tak i slike glass,men jeg mener å ha sett noe slikt i keramikk eller noe lignende en eller annen gang i tiden:)
  Ha en fortsatt fin kveld!!
  Klem fra Jorid!!

  SvarSlett
 4. Hei, her luktet det godt;) Kan ikke hjelpe deg, men skjønner hva slags skål du mener. Mener det finnes å få kjøpt, men husker ikke hvor...Skal hjem til produksjon av ripsgele og solbærsaft neste helg. Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 5. Nå fikk jeg også lyst på solbærsyltetøy, noe jeg egentlig ikke liker. Til gjengjeld elsker jeg smaken av vanilje, så sammen må det bli en flott matopplevelse. Dette må jeg prøve.
  Flott å lese slutten på pilgrimsturen deres. Det må ha vært både slitsomt og opplevelsesrikt. Etter å lest innleggene dine har jeg skrinlagt mine planer om den turen. Tror ikke jeg har energi nok til å fullføre noe slikt. Derfor var det ekstra moro å lese om turen deres. Takk for at du har delt med oss.
  Ha en fin uke

  SvarSlett
 6. Kjære Strikkebesta!
  Jada, eg veit ka du meine! På hytta i Troms har eg ei slik krukke i keramikk/porselen, det er kvitt, er rundt, har lokk med hol og er pryda med blomar på forsida.
  Eg trur eg har det enda, hadde to i starten... Trur eg har eit av glas og, men no er vi på vestlandet, ellers kunne eg ha sendt eit til deg!
  Men om du sender meg adressa di, kan eg kike etter ei krukke til deg!
  mabrisimalfakrøllonlinedottno

  SvarSlett
 7. Veldig hyggelig at du vil følge. Jeg legger meg også til som følger hos deg. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Kan formelig kjenne duften...;-)
  Kjempeflotte bilder fra Pilgrimsturen!

  Tusen takk for koselige kommentarer, setter pris på det vet du!

  SvarSlett
 9. Hei igjen.
  Du har ikke tatt motet fra meg, men hjulpet meg til å innse at det blir for strabasiøst for meg, i hvertfall for øyeblikket. Jeg ordla meg kanskje litt feil. Nå vet jeg at jeg evt må trene en god del før en slik tur og ikke legge ivei på lykke og fromme. Jeg har litt lett for å hoppe ut i ting uten å tenke meg om. Derfor har det gitt meg stor glede å lese om deres opplevelser. Blir litt annerledes det enn å lese om det i reisebrosjyrer o.l.
  Ha en god natt.

  SvarSlett
 10. Den oppskrifta på solbærsylte prøver eg gjerne! Takk for at du deler den med oss :)
  Så koseleg blogg du har, og for ein flott tur du har vore på !

  SvarSlett
 11. Jeg fant jeg fant syltetøyskål til deg;-)) Send meg adressen din til villmarkstausa@hotmail.com
  Den er hvit med blått mønster. Har grublet noen dager over denne krukka, hvor jeg har sett en slik. Gå inn på bloggshoppen min og se om du liker den. Du skal få den aldeles gratis;-)) Morsomt med slike minner.....den er sammen med en lyseblå heklet brikke!!

  SvarSlett