fredag 19. mars 2010

Z - ikkje lett!

Zaloflaska har andre teke, zink og zzzznorking også, det er neimen ikkje lett å finne på noko på bokstaven Z som ikkje alt har vorte blogga om, for i ABC-leiken til Petunia heng vi med enno.
Det kan hende du synest eg ikkje held meg til reglane når eg tek i bruk eit anna språk for å lage eit innlegg om Z, men det får berre våge seg. Ordet er spansk og tyder sko - Zapatos.

I eit innhaldsrikt liv er det mange hendingar tankane vender tilbake til gong etter gong, ei slik hending - eller periode i livet mitt - er pilgrimsvandringa:
El Camino de Santiago, som mannen min og eg - og mange flotte medvandrarar - brukte 30 dagar på sommaren 2007.

Skal ein gå til fots fleire hundre kilometer, er fottøyet viktig, det kan eg skrive under på! Før vi la ut på sjølve pilgrimsvandringa hadde eg akkurat klart å "gå inn" eit par nye joggesko med god lufting, god demping - og god pris.

Eg hadde eit par til for å kunne skifte på, men det viste seg at i varmen vart dei for trange, dermed hadde eg berre dette eine paret å vandre i.

Vegen snodde seg gjennom mange ulike område;i brusteinslagde bygater, på asfalt, over bruer, langs vinmarker, over fjell og gjennom kornåkrar - i sol og regn...


Etter 500 km såg fottøyet mitt slik ut:Då frykta eg at dei ikkje ville halde stort lenger, men jammen hang dei på føtene like langt som føtene bar meg: 700 km!

Mis ZAPATOS del Camino

9 kommentarer:

 1. Det var sørme flot og godt gået.
  En vandring/pilgrimsvandring burde alle foretage sig en gang i livet.
  Hvis jeg havde mulighed for det, ville jeg klart gøre det.
  Indtil videre nøjes jeg med mine små korte ture ud i fjeldet, hvilket også giver ro til tankerne udover frisk luft og dejlige oplevelser.
  Flot indlæg

  SvarSlett
 2. Det er imponerende å gå 700 km på 30 dager. Og imponerende at zapatosene holdt så lenge! Den turen må jo være et minne for livet. Har du lest Paulo Coelho - Pilegrimsreisen? Ei bra bok, som sikkert får et nytt innhold for den som faktisk har gått pilegrimsruten.
  Du virker så målbevisst, så det er egentlig godt å lese i profilen din at du også kan ha flere planer enn du klarer å gjennomføre. Sånn som med meg og spansken. Her erfarer jeg at jeg har behov får å være i gruppe, slik at jeg kan få samtaletrening, ellers faller motivasjonen. Men har ikke lagt bort drømmen om å en gang kunne samtale på spansk. Kanskje når jeg blir pensjonist med god tid (selv om alle pensjonister eg kjenner sier at de aldri har hatt det så travelt)?
  jeg ønsker deg ei riktig god helg.

  SvarSlett
 3. 700 kilometer på 30 dagar... Ingen dålig promenad ;)
  Men vilken upplevelse!
  Fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 4. Zapatos husker jeg lige akkurat. Jeg startede på et spanskkursus en gang, men så kom der noget lønarbejde i vejen, og jeg måtte stoppe.

  SvarSlett
 5. Heisann!

  Så flott da her jeg i alle fall lært ett spansk ord - og zapatos er ikke et dumt valg (skrev det til og med uten å jukse!)
  Kan du ikke fortsette med bare spanske ord på neste runde. Da vil jeg kunne få et lite ordforråd uten å være med i studiet!
  Kommer langt med nøkkelordene på ferie!

  SvarSlett
 6. Alltid flott med lite nya ord i förrådet :) Men, vilken spatsertur. Även om du har 30 dagar til rådighet är 70 mil en LÅNG tur. Sån tur att du hade sköna zapatos, jag tror likaväl jag hade givit upp efter tredje dagen. Imponerad av din insats :)

  SvarSlett
 7. Du verden har hadde dere sikkert en utrolig vakker tur. Mange mil dere klarte på kun 30 dager. Imponert. Ha en flott uke.

  SvarSlett
 8. 700 km på 30 dager!? Imponerende! Ville jeg ha klart det .... Tror jeg er for utålmodig til det, - eller hvem vet.
  Jeg synes det var et supert innlegg på Z!!
  Ha en god dag!

  SvarSlett
 9. Ja, det er viktig med gode zapatos når en skal tråkke så langt! Må ha vært en flott tur :)

  SvarSlett