søndag 19. september 2010

Wáter

Levande språk er i stadig utvikling, også spansk, ein del av denne utviklinga går ut på å ta opp i seg ord frå andre språk. Og for å finne eit spansk substantiv som startar på W må eg faktisk ty til eit slik assimilert ord:

Wáter, det tyder ikkje direkte vatn, som det engelske ordet, men vassklosett:)

Water, porselesblomst og Mateo klatremus 014

Ikkje særleg spanande bilete, så eg får kompensere med eit blomsterbilete, klosettskåla er av porselen, og eg har ein porselensblomst (som eg har lært her i bloggverda heiter hoya) som blomstrar akkurat no:)

Water, porselesblomst og Mateo klatremus 007

Fleire og meir fantasifulle bidrag i ABC i ord og bilder finn du her.4523786846_4250cdfd2c_m[1]_thumb[2]

8 kommentarer:

 1. Så nydelig porselensblomst du har. Hadde en for mange år siden, men kan ikke huske at jeg fikk den til å blomstre noen gang.

  Ha en hyggelig søndag :D

  SvarSlett
 2. Så flott du har fått det her inne med ny heading og fagre!!
  Og takk for nye ord;) Dette kan man jo få bruk for på reisen;)
  Ha en flott søndag videre og en god ukestart! Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Du er bare helt rå når det gjelder disse ordene!
  Og den nye headingen din er nydelig!!

  SvarSlett
 4. Hei, og god kveld i Strikkebesta-stova. Eg kan vel ikkje akkurat seie vakkert WC, men porselensblomsten din er vakker. Eg synes desse rosene luktar så godt, men så er eg også veldig glad i sviblar :) Besta mi hadde ei slik plante, mor mi tok over den, og eg har fått avleggar. Men det har dessverre blitt ei pjuskeplante. Du skjønner, eg er heilt * grøn * på dette område, sjølv etter å ha levd i eit halvt hundre år !

  Frikken helsar og seier tusen takk for koselig kommentar, og det gjer eg òg.

  Ønsker deg ei fin veke som står for døra :))
  Gleder meg til bokstaven X !

  SvarSlett
 5. Haha.. fin blomst til WC indlæget.. :-))

  SvarSlett
 6. Ja, du verden kor avhengig me er av denne tingen som du skriv om denne veka. Og den blomen ser heilt fantastisk ut...ser nesten ut som den er i plast, men det kan eg ikkje tenkje meg den er. Sjølv takk for sist, og takk for gode ord på bloggen, kjære deg. Gler meg til neste "møte" i "Hønsegarden". Då med bøker... Ha ei nydeleg veke! Klem

  SvarSlett
 7. Ja, planten heter Hoya kerrii. Min har ikke blomstret ennå, - den er vel litt treg av seg ... Har du hatt din plante lenge?
  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 8. Du verden - den blomsten ser faktisk ut som den er laget av porselen. Er den ekte? Tenk at doen heter water på spansk. Jeg mener at jeg også har hørt andre navn, men kommer ikke på hva. Kanskje husker jeg feil, at jeg har sett at det har stått caballeros og senoras på dørene. Eller noe sånt :)

  SvarSlett