søndag 8. januar 2012

Ikkje berre berre å vere godt skodd

Etter at eg måtte gjennom ei livsstilsomlegging for nokre år sidan har eg vorte ein skikkeleg vandrar. Eg likar å gå – og sidan eg treng å kome meg ut og røre på meg har eg også skaffa meg gode kle som gjer det greitt å vere ute i alt slags ver.

Om vinteren går eg til jobb, 6 km, og skal eg kome meg fram med helsa i behald må eg sjølvsagt ha godt feste, også på glatta. Eg sleit ut broddane mine mot slutten av vinteren i fjor, og då kjøpte eg meg nye, veldig gode, fjørande broddar. Men slike saker held ikkje lenge til meg, etter å ha gått med dei to dagar denne sesongen, såg dei slik ut:

Julerose og broddar 008

Julerose og broddar 006           Julerose og broddar 007

Gummien har slitna og “fjørene” stikk ut i alle retningar!

Sidan det nærma seg jul, var eg snar å ønskje meg nye vintersko med piggar i solen, eg hadde lese om slike på ein blogg, og tenkte at dette må vere tingen!

Julerose og broddar 009

Her er dei: Icebugs, ikkje særleg vakre, men dei fungerer:) 16, karbonstålpiggar under kvar sole!

Julerose og broddar 011

Eg kjem meg trygt til jobben kvar dag:). 
Men av og til må eg innom ein butikk på veg heim frå jobb, som t.d. torsdag , då eg skulle kjøpe ei gåve til treåringen Håkon:. Ikkje før hadde eg sett mine bein på butikkgolvet før eg høyrde frå dama bak disken: “ Har du brodder?”
Eg forklarte at eg hadde piggar faste i solen, og fekk prompte beskjed om å forlate butikken, dei ville ikkje ha øydelagt golvet sitt.
– Ikkje særleg kjekk oppleving, Men no er ikkje eg av dei som lettast let meg avvise, eg ville bli ferdig med gåvehandelen, så eg tok av meg skoa og vandra rundt i butikken på strømpelestane til eg hadde fått kjøpt det eg ville ha.

Det løyste seg for denne gongen, men eg kjenner at eg no kjem til å vegre meg for å gå i butikkar i Icebugs´a mine etter dette, eg veit at det skal finnast ein gummisole til å sette utanpå skorne, men på den nettbutikken vi brukte er dei utselde, difor sender eg spørsmålet mitt ut i verdsveven: Er det nokon som veit kvar eg kan få kjøpt  gummisolar til Icebugs, bortsett frå i nettbutikken “outnet”?

5 kommentarer:

 1. Så fjørene dine har sletna ... Skjønner at du går skikkelige fort; ikke slik daffing som jeg gjør, for mine fjører holder ennu ;-) Men jeg har også piggsko, og er så fornøyd med dem. I dag sprang jeg store deler av veien ned fra fjellet, og det var ingen som sa at det ikke var lov med brodder under skoen *hi hi*

  Jeg vet dessverre ikke hvor man kan få kjøpt slike gummisåler; har aldri hørt om det før. Tusen takk for tipset!

  Ellers ser jeg at dere også har hatt gode stunder med store og små i familien. Det gir god kvalitet til livet!

  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. Det er i alle fall kjempelurt av deg å sko deg skikkelig. Men det er klart det kan by på andre utfordringar. Du får ta med deg store plasttresko i sekken og stikke icebuggane i dei :) hehe

  ha ein fin og isfri veke:)

  SvarSlett
 3. Godt skodd er halve morroa med å være ute.

  SvarSlett
 4. Du er lur du! Brodder er nok et must, men jeg skulle bare i postkassa jeg, vips! Der lå jeg,
  det gikk bra bare en foslått bakdel ! Godt at den er skikkelig polstret!!!!!!!!!!!!!!
  Klem bestemor som har hatt bloggsperre en stund!

  SvarSlett
 5. XXL selger icebugs,kanskje de selger såler også? Og de har nettbutikk.

  Ha en flott kveld.

  Mvh Wenche

  SvarSlett