lørdag 31. desember 2016

Siste innlegg i år

Tida er komen for ei oppsummering av hausten, og året. Bloggeinnlegga har kome i rykk og napp, nokre månader har eg vore ivrig på bloggen, andre månader har eg vore heilt fråverande. Dei store hendingane gjennom året er godt dokumenterte, men dei små kvardagsgledene har ikkje fått like mykje merksemd.Nokre strikkeprosjekt er komne med, andre ikkje, akkurat som det brukar å vere.
Siste ferdigstilte strikk i år vart ein genser til meg sjølv.Hausten har gått fort, fyrst langt ut i november fekk eg sjansen til å invitere badedamene heim til meg for sekstiårsfeiring.I månadsskiftet november/desember vart det ein liten Oslotur igjen, med besøk hos Marte og Daniel, då vart det både tid til å vere saman med borneborna og treffe Iver og Inger, og det vart ein svipptur til Sverige med litt julegåvehandel.Laurdagen vart det sjølvsagt ein tur til Ingierstrand.


For ein lærar i ungdomsskulen går desember med til vurdering og karaktersetjing, ikkje snakk om stemningsfulle julekonsertar elle spanande julemesser her, nei, og julebaksten vart unnagjort i ein fei siste helga før jul.


Alle kom heim til jul. Så stor som familien vår er, er det naturleg at vi deler oss sjølve julekvelden, men det har vore fleire høve til å vere samla også.
Veslejulafta gjorde vi ein vri på juletrehentinga, og eg fekk sjansen til å vere med for fyrste gong. Vi pakka med oss småkaker, julebrød, kaffi og gløgg og kosa oss ute i skogen. Vi var heldige og unngjekk det verste regnet medan denne seansen stod på.


Sidan julafta fall på ein laurdag vart julebadet avvikla julaftan morgon, med nissehuer og luciakruner på hovudet, i herlege bølgjer og stor flo.
Julafta var vi femten til bords her i huset, alle vart mette, môren var god og pinnekjøtet passe salt.
Tradisjonen tru flytta vi oss over til Tove og Jose sin heim etter middagen. Der kosa vi oss med kaffi og knask, gåver vart utdelt og alle var fornøgde.
For oss "gamlingane" var den store overraskinga og "slageren"ei fotobok som alle ungane har gått saman om å lage. Med gamlingane meiner eg meg sjølv og gubben og alle syskjena og svigersyskjena mine. Utover kvelden dukka det opp bilete på facebook av den eine og den andre av oss som sat med nasa i boka.
Men ho er visst kjekk for dei som har laga boka også:)Ny namnefest har vi fått med oss, denne gongen for nydelige Atlas som vi er gamletante/-onkel til.Det etter kvart tradisjonsrike juleselskapet er avvikla med god oppslutnad, i år var vi nokre og seksti til stades og no begynner borneborna våre å gjere seg gjeldande med påfunn. Fotoshoot i ramme var der store i år:)Nyttårsmiddagen vart innteken i fylgje tradisjonen, vi var berre ti til bords, det var faktisk litt rart.
No er dei fleste julegjestane reiste,  berre minstemora er att enno, roa har senka seg og Antony får æra av å representere oss, 


 vi er klare til å møte det nye året.

3 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅÅÅ...kor herlege bilder...og eg vil også lese "boka" <3 gler meg allereie <3 klem

  SvarSlett
 2. Ingen tvil om at det er mye liv og røre hos dere. Ser mange likhetstrekk med min egen familie som også består av fem barn og sju barnebarn (nr.8 på veg), og et par bonusbarnebarn som gjør livet rikt og fullt av glede. Ønsker deg et flott nytt år!

  SvarSlett
 3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loan và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

  SvarSlett