tirsdag 16. juni 2009

Gode opplevingar og samkjensle

Nokre dagar er betre enn andre - i dag har eg hatt ein verkeleg go`dag saman med elevane mine!
Vi starta skuledagen kl. 13.30, då køyrde vi buss til øya Runde.

Der venta to tresnekker på oss for å ta oss med ut til fuglefjellet.
Stor fascinasjon!
Vi hadde god tid til grilling og litt vassing i fjøra, lufttemperaturen låg på 9 grader:), før neste store oppleving:

Fottur opp på fjellet og ned i Lundeura, der lundefuglen hekkar. Mot kvelden kjem han inn med fangsten og set seg til på ein stein eller ei tue.
Det var ikkje berre vi frå skulen som hadde teke turen til Lundeura for å kome tett på desse herlege skapningane, telelinsene stod som ein skog bortetter fjellrabbane! Men det var stemningsfullt å vere der, elevane var så stille og interesserte! Eg berre lånte bort kameraet mitt til dei:)Då klokka var 21.30 og vi skulle gå ned att til bilane og køyre dei heim, var det ingen som ville vere med.Så godt å ha fått ein slik fin dag saman med elevane!

7 kommentarer:

 1. Å, detta må ha vore ein flott tur......
  lundefuglen er so fin!

  SvarSlett
 2. Å, Runde er en av mine favoritplasser, men jeg har aldri kommet meg dit når det er som flest fugler der..Men øya er viktig for meg likevel, mannen min fridde til meg på toppen der faktisk... Så ut som om dere har hatt en flott tur.
  Ha en strålende dag videre.Klem fra sørlandet

  SvarSlett
 3. Å,som tiden flyr.Nå var det så mye nytt og interessant hos deg.
  Den turen til Runde skulle jeg gjerne vært med på.Flott natur og bilder. Hadde vært artig å se lundefuglene i virkeligheten.

  SvarSlett
 4. Koselig at du stakk innom meg. (Tror du hadde blingset litt...men nå er jeg her.)

  Flotte bilder fra Runde og fuglelivet der! Dere har nok hatt en flott tur! Jeg har vært der for mange år siden. Har en kusine med familie i Ulsteinvik, og de har tatt oss med til Runde. No fikk du meg til å mimre litt;)

  SvarSlett
 5. Takk for koselig kommentar!
  Hekle med mattefiller er ganske tungt hvis tøyet er stivt, som mattefiller. Er det mykt, går det mye lettere! Jeg hekler med en lang heklenål, trur den brukes til hakking eller noe slikt. Men jeg kan da ta barnegrep på kroken, og da er det lettere å bruke kraft når jeg hekler! Tror det er nr 4 på den nåla...

  SvarSlett
 6. Kjære strikkebesta!
  Jeg har noe til deg på min blogg!
  Klem!

  SvarSlett