I dag har eg kosa meg med god bakst:
Dansk rugbrød…
Frukt-nøtt-brød
Baguette
surdeigsbrød
Og endå har eg havrebrød og focaccia i frysaren:)
Alt dette fordi ei av kollegaene mine, som er ivrig lærar i mat og helse, tok kontakt med Morten Schakenda,
mannen bak suksessbedrifta Bakeriet i Lom, og spurde om han kunne ta turen til Ulsteinvik og halde kurs.
Vi 16 heldige som var fyrst å melde oss på fekk grundig opplæring i korleis lage og behandle gjærdeig,
vi fekk smake nydeleg brød, og vi fekk bake, frå kl. 14.30 til nærare 21.30 i går.
Til slutt fekk vi med oss heim herleg, duftande bakverk- som vi hadde vore med på å bake sjølve:)
Det vi laga av den flotte bolledeiga vart ete i går medan det var heilt ferskt, mmm! (ikkje noko att til fotografering)
Ein triveleg måte å vere saman på utanom ordinær arbeidstid!
Å, detta må ha vore eit supert kurs, ser so nydeleg godt ut, det bakverket.
SvarSlettGod sundag i vente!
Sannelig var det brødproduksjon!! Så flott å få lære av en mester!
SvarSlettTenker dere koste dere, og nå er vel fryseren full av gode brødvarer;)
Ha en god søndag, klem fra meg;)
Hæ! Så mye deilig bakst! Heldige du som fikk være med! Det er også inspirerende å lese om!
SvarSlettTakk for hyggelig kommentar hos meg!
Fortsatt god søndag!
Så koselig, og sikkert lærerikt...
SvarSlettFor en opplevelse dette må ha vært!
SvarSlettBakeriet i Lom har jeg besøkt og der var det mye godt, så lærermesteren kan sine saker!
Ha en fin vårkveld!
Klem!
Det er så eg får vatn i munnen, mmmm.
SvarSlett