lørdag 5. februar 2011

88 x 2

Søndag 6.februar er det 88 år sidan mora mi kom til verda  Tvillingsjal 019

– men ho var ikkje åleine – ho er tvilling.

Tvillingsjal 012

Borghild Serine og Janny Kristine, dei førstefødde i ein  stor flokk av systre, og til slutt også ein bror.

I dag har mor og eg vore på besøk til tvillingsystra hennar. Det er kjekt når dei to møtest, det er ikkje så ofte det skjer lenger, sjølv om dei bur berre nokre få mil ifrå kvarandre. Sviktande helse må ta skulda for det. Det er ikkje så lett for dei to å huske det som skjer i notida, men dei har mange felles minne frå barndoms- og ungdomstid, og vi kan framleis lære nytt når vi høyrer på dei.

Tvillingsjal 017

Dei hadde felles venner, gjekk i same klasse og dei måtte vere saman om å hjelpe bestemora si med arbeid av mange slag. Dei avløyste kvarandre i jobbar, og dei feira dobbeltbryllaup for vel 64 år sidan.

Ein annan ting dei har felles er at dei har lett for å fryse, dermed hadde eg nokon å strikke sjal til:) Det vart to Shetland triangle shawls; tvillingsjal kan ein vel seie.

shetlandtrianglepage

Dei seier begge to at dei hadde aldri trudd at dei skulle verte så gamle, men her er dei - og fyller 88 år - og vi som er etterkomarar er glade for å kunne feire dagen saman med dei:)

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med to flott damer!!!!!!! Så kjekt de fikk tvillingsjal, noen gode sjelevarmere til de trofaste slitere:) Ha en fin bursdag alle sammen. 88 år er imponerende.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen til desse spreke damene! En spesiell hilsen til din mamma...ho er jo så nydelig og god!! Akkurat sånn jeg husker henne fra barndomsdager!! Så flink du er som har laga så fine sjal tildei!

  SvarSlett
 3. Gratulerer til to flotte damer!
  Tenk hva to slike damer har å fortelle!
  Flotte gaver til de to, som det ser ut til falt i smak;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med overstått til disse to tvillingene! Tenker de koser seg de gangene de treffes, og mimrer en masse.
  Flotte sjal du hadde laget.

  Klem;)

  SvarSlett
 5. Så flotte damer! Gratulerer til begge to!
  Nydelige sjal som sikkert vil varme godt!
  Klem!

  SvarSlett
 6. Så koseleg å lese dette innlegget. Heldig er du som har familien så tett innpå deg. Det har eg ofte sakna. Men no har eg nettopp bestilt billett nordover i april. Gler meg.

  SvarSlett