fredag 21. november 2014

September og oktober

I slutten av august måtte vi tøme huset til tante Åshild, då kom vevstolen som eg skulle hente for to år sidan endeleg i hus. Han låg i sine einskilde partiklar til oktober, då sette vi han saman, men det tok si tid å få tak i renning, så han er framleis ikkje teken i bruk. Og så må eg vedgå at eg har aldri prøvd å veve før, så eg reknar med at eg treng ein del hjelp og instruksjon før eg kjem skikkeleg i gong.


Hjelp treng eg nok også for å fullføre juleduken eg fann blant sakene til tanta mi, men eg er no i alle fall i gong med den:)


Strikka har eg også gjort i sommar og i haust, gensaren til mannen var gensar til eldstesonen


Til meg sjølv har eg strikka ein gensar i Sandnes tweed, mjuk og lett tråd, men gensaren vart i vidaste laget. Eg brukte "flettemønsteret" til Kerttusokken på gensaren.Frå Bergen kom det bestilling på tjukke, varme, lange lestar, det er så kaldt på lesesalen. Ho vart visst godt fornøgd med resultatet.


Elles så har gubben kosa seg med sine "prosjekt":)- og eldstesonen har begynt å bygge seg hus:)
1 kommentar:

  1. Ja, her har det vært aktivitet! Så spennende med vevstol! Meld deg på et kurs! De fleste blir visst bitt av basillen. Koselig å se at noen broderer. Det er jammen lenge mellom hver gang. Lekre sokker du har strikka! Smart med vrangbord rundt ankelen!
    Til slutt: Lykke til med hus og båt!

    God helg fra Ingunn

    SvarSlett