torsdag 8. januar 2015

Heimveg

Turen måtte jo ta ein ende, tidleg laurdag morgon pakka vi oss ut av hotellet og køyrde taxi til flyplassen. Etter grundig sjekk av baggasjen og kontroll av billettar vart vi skyssa bort til flystripa, der verdas mest sjarmerande eittmotors propellfly venta på oss.

Vi fekk beskjed om at ein passasjer måtte ta plass framme ved sida av piloten, og gjett kven som då kasta seg fram og inntok den plassen? Riktig- ho Besta sjølv:)


Der var mykje fram i cockpiten som eg ikkje forstod meg på


Men utsikta var upåklageleg
Flyturen tok berre 20 min, men det var moro så lenge det varte. Eg sneik meg til å knipse eit bilete av piloten før vi forlet flyet


Her er vi vel framme i Dar es Salaam.Etter kvart oppdaga vi at Marylin, som hadde vore slapp og utilpass heile morgonen, hadde feber, og ho klaga over vondt i magen. Faktisk var det berre så vidt vi fekk ta henne med på flyet til Quatar airlines, ho måtte innom "legekontor" og få med seg ei "friskmelding" fyrst.
Ho hadde ikkje nokon god flytur til Doha, men ho heldt ut.


Vi hadde bestilt overnatting der for å gjere heimreisa meir overkomeleg - og bra var det!


 

Etter litt venting på flyplassen kom vi oss til hotellet, og ei god natts somn i ei luksuriøs hotellseng gjorde underverk:)Opphaldet i Doha var ei erfaring å få med seg: Vi følte oss svært godt ivaretekne, og samstundes svært godt påpassa. Alt var ordna, alt gjekk føre seg på ein effektiv og korrekt måte, der var ikkje rom for impulshandlingar eller utforsking på eiga hand. 


Inntrykket vi sit att med er ein velordna og ryddig by, vakkert stelt og moderne, god kontroll på all logistikk. Velstand og system er passande stikkord. Sikkert godt å vere mann i dette samfunnet.....


Heilt ny og fin terminal på flyplassen,

 


 

Kongen har sin eigen terminal, 
med eigen tilkomstTidleg søndag morgon var siste etappe på turen var i gong, det er ikkje så verst å reise med dreamliner:)
12 dagar fulle av opplevingar var til endes,

Brått var vi tilbake i kvardagen og skulle fordøye det heile. Takk for turen, folkens!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar