mandag 18. januar 2016

Så vart det skitur - i full mundur

Det vart så pass med snø  denne vinteren også at eg kunne grave fram bortoverskiparet og få prøvt det noko nostalgiske skiantrekket mitt.


Tove og eg avtalte å ta oss ein tur til Leikongsætra på søndag, og der var det gode forhold, og mykje folk i løypene.


Det er ikkje mange plassar i nærområdet at det veks sjølvsådde furutre, men det gjer det på Leikong, og med eit fint snølag på greinene var dei eit vakkert syn.Skianorakk og nikkers er veleigna til turgåing, under hadde eg sjølvsagt ull, først eit lag med tynt undertøy, og så ein tynn strikkagensar. Etter ein kjekk tur i unnabakke ned til skulen på Leikong, vart det godt og varmt på veg oppover bakkane igjen, det var ikkje fritt for at det lukta våt ull.


Eg fekk ikkje "prange" med strikkahosene, for i laussnøen var det nødvendig med gamasjar, men hosene passa fint, og det same gjorde vottane. No har eg fått ferdig hue med flettemønster også, 


men som Tove seier: Det kan verte for mykje i same stil, så det var vel like greitt at eg brukte ei av dei andre huene mine ut på tur.


6 kommentarer:

 1. Vakkert i skiløypa hos deg, ser jeg. Her er det også nydelige vinterforhold nå. Mitt skiglade barnebarn på 11 år fryder seg over at det endelig kom nok snø til skigåing. Fine strømper og lue du har strikka deg.

  SvarSlett
 2. Så fint antrekk! Og fine skiløyper! Kjekt å komme seg ut på skitur, godt både for kropp og sjel. Jeg går på ski omtrent daglig. Kjempeartig!

  SvarSlett
 3. Hei på deg, lenge siden sist..jeg er slapp på bloggern.
  Sannelig fikk vi vinter, og du viser flotte bilder og vinterglede:)
  Jeg venter på vår..som alltid på denne tida;)
  Ha en god januar videre, klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Hei. Flotte bilder fra skituren.Morro å gå på ski...

  SvarSlett
 5. Hei. Flotte bilder fra skituren.Morro å gå på ski...

  SvarSlett
 6. Herlege bilder, og flotte skiforhold :) Klem

  SvarSlett