lørdag 1. mai 2010

ABC-C

I ABC-leiken som Petunia administrerer, der vi får ein ny bokstav kvar veke, skriv vi fritt om det som fell oss inn. Eg held fram med substantiv på spansk, og for dei som har fylgt bloggen min ei stund er det nok ikkje noko overrasking at eg vel ordet CAMINO når vi no er komne til bokstaven C.

Camino tyder veg, og eg har mange veg-bilete frå Spania. Mimretur camino 09 072

abccpage

Los caminos er små, bygdevegar, vegar der ein tek seg fram til fots, på sykkel eller i bil i eit roleg tempo, medan dei store motorvegane, bygde for fart er las carreteras.

Ordlista mi ser no slik ut:

adivinanza – gåte
barco – båt
camino - veg

13 kommentarer:

 1. Heisann!

  Bra med leksjoner i det tempoet. Nå har eldste sønnen fått seg norsk kjæreste med mor som har hus i Spania og med besteforeldre som har flytta dit. Kanskje det blir puffet til å ta dette med spansken alvorlig!
  Spennende vinkler på fotoene. Ha en fin 1. mai!

  SvarSlett
 2. Takk for et nytt spansk ord! Fint at du repeterer ved å ta med ordlista i innlegget ditt!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Kan risikere å bli go i spansk her hos deg ;)
  Ha en flott lørdag der "heime".
  Er oppvokst i Ulsteinvik så det er ekstra morsomt å følge bloggen din :)

  SvarSlett
 4. Härligt collage och tack för ännu ett spanskt ord!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 5. Jeg liker denne spanskleken din for jeg lærer også noe av den. En gammel amerikansk Ford het Camino og det er jo egentlig et passende navn på en bil:)
  Flott collage også:)
  Ha en super duper helg. Mai er her og livet er herlig!!!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Heisann igjen!

  Bare ta det med ro! Jeg vet om flere som er innom bloggen min uten å legge igjen kommetarer bla søstra mi og Hanne svigerdatter, jeg får det heller muntlig ved passende anledninger.
  Det tar veldig mye tid å kommentere. Og jeg må ærlig innrømme at i dag har jeg vært innom noen på ABC der jeg ikke har lagt igjen fotavtrykk. Tror imidlertid det er første gangen der. Prøver å svare alle som er innom meg i det minste ... i den grad jeg får mulighet. Neste uke har jeg blogga i ett år, og da skal jeg bevilge meg bloggfrie dager (tror jeg)- vi får se hva det blir til. Her er det et forferdelig vær nå. Trist for dem som skal høre på tale mm!

  SvarSlett
 8. Klart, at du vælger camino! Du har jo valgt et tema her. Spanien og spansk er godt! Jeg gik til spansk et par måneder en gang, hvor jeg var arbejdsløs, og det gik egentlig vældig fint, men så fik jeg jo job igen, og da var det slut med at lære spansk.

  SvarSlett
 9. Vilka vägar du har traskat på i ett som det ser ut till stilla landskap. Där måste det ha blivit några timar i stilla eftertanke, men for en tur :)

  SvarSlett
 10. Kjekt at eg no kan lære meg litt spansk også. Ha ein god søndag!

  SvarSlett
 11. Tak for lektionen i spansk - fine billeder :-)

  SvarSlett
 12. Der lærte jeg noe nytt i dag også :)
  Kjekk tolkning av en vanskelig bokstav!

  SvarSlett
 13. Dette blir mer og mer spennende. Vi er på camino i det spanske språk.

  To ganger har vi kjørt Carreterra del Sur i Chile og overnattet på et hotel som heter el Camino del Rey (i Rancagua like syd for Santiago).

  Min C: http://toraamusic.blogspot.com

  SvarSlett