fredag 19. desember 2014

Safari - Saadani national park


For å sleppe inn i nasjonalparken måtte vi betale 30 dollar, då hadde vi 24 timar på oss, bortsett frå at det var ulovleg å opphalde seg i nasjonalparken når det var mørkt. Dermed vart det fyrst ettermiddags- safari fredag og så morgonsafari laurdag.
Eyal hadde leigt inn ein ekstra landrover, så vi drog av stad i to bilar. Det tok oss omtrent ein time å kome til grensa til nasjonalparken.Innanfor porten der var det forbode å forlate bilane, taka vart heva slik at vi kunne reise oss opp og fotografere når vi såg noko spanande.

Dei fyrste dyra vi fekk auge på var waterbucks, dei går vanlegvis i flokkar, dei er ikkje særleg gode til å springe, så når dei er i fare søkjer dei tilflukt i vatnet, om der er eit vatn i nærleiken.

På ei opa grasslette fekk vi plutseleg sjå ein flokk elefantar, store og små på rekkje og rad. Det var tydeleg at dei små blir passa godt, dei gjekk midt i flokken slik at dei store kunne verne dei. Det var ganske stor avstand mellom oss, derfor er ikkje biletkvaliteten den beste.


Vi kom ikkje så veldig nær flokken, dermed er heller ikkje bileta av dei beste.


Då vi køyrde vidare såg vi mange antilope-liknade dyr. I fylgje guiden vår var det read dear og hardbeast. Dei var utruleg elegante når dei strekte seg ut og hoppa av garde.

Rett før sola gjekk med kom vi til eit vasshol, der kunne vi møte mange ilke slags dyr, men det som var der denne dagen var ein girafflokk, elegante dyr, store, med rolege rørsler, mine favorittar:)
Her har Maggan og Douglas fin utsikt rett mot giraffane.
Denne karen var ikkje særleg redd oss, han spaserte roleg rett framfor landroveren.

Neste morgon måtte vi opp før klokka var fem for å kome fram til nasjonalparken før sola kom for høgt på himmelen. Håpet var å sjå løver før dei la seg til rette i skuggen under trea. Det vart ingen løver på oss, men denne gamle stakaren var også spanande.


I fylgje guiden var det eit gammalt dyr som var utstøytt av flokken og at det berre var snakk om dagar før han kom til å verte mat for andre dyr.


Desse vakre fuglane som eg har gløymt namnet på spaserte framfor bilen vår eit godt stykke.

Så kom vi fram på ein ny flokk med giraffar, her i morgonsol:)

Fleire flotte waterbucks såg vi også. 
Ein black mamba bukta seg over vegen framfor bilen, men den var så rask at eg fekk ikkje opp kameraet.

Så var det elvesafari. Vi hadde så vidt lagt frå land då vi såg ein lang kropp i vasskorpa - ei krokodille. Den var ikkje særleg samarbeidsvilleg, ho senka seg under vatnet og vi såg henne ikkje igjen.Flodhestane var også ganske sky, men det vart i alle fall nokre bilete av dei:)Denne figuren låg heilt stille inne på elvebreidda, eit ganske lite eksemplar, dei kan visst verte opp til to meter lange.


Det var eit yrande fugleliv langs med elva.
Vi såg også flamingo, dei hadde funne seg hekkeplass i eit saltanlegg vi passerte på vegen.

Så vart det avskjedslunsj på Tembo Kijani. Taxien som skulle hente oss braut saman, så vi fekk nokre timar ekstra før ei ny taxi kunne kome.


Så forlet vi vakre Pangani og sette kursen for Tanga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar