onsdag 28. september 2016

Slik var sommaren

I år hadde vi ikkje lagt opp til nokon stortur, vi visste at det kom ein blåtur, elles ville vi sjølvsagt ein tur til Oslo og verte kjende med det minste barnebarnet vårt, og så ville nokre venner frå Stord kome på besøk.

Vi køyrde direkte frå blåturen i Lom til Oslo. Der tok vi livet med ro, vi slappa av heime med Marte og familien,


 vi tok oss ein bytur,


vi besøkte tante Inger på Landøya, og vi var på besøk i Marikova i Fagerstrand.


Det ser ut til å verte ein tradisjon at eg må ha meg ein symjetur når eg er der, og slik vart det denne gongen også.


Michael, Helle, Marylin og eg kosa oss i den godt tempererte Oslofjorden. Det var så kjekt at det var vanskeleg å få ungane på land igjen..Vel heimkomne til Sunnmøre fekk vi besøk av Ann-Elisabeth og Harald, han og Ånund har vore venner sidan dei var små, og vi har det alltid triveleg når vi er i lag med dei. Dei hadde lyst til å sjå seg om i fylket vårt, og jammen var det bra, då kom vi oss også rundt til plassar som vi har snakka om at vi vil besøkje, og så har det berre vorte med praten....

Først i nærområdet, med båttur i heimkommunen 


og så i bil til Runde.Ein skikkeleg attraksjon i fylket vårt er Atlanterhavsvegen, den køyrde vi ein fin sommardag, med fleire stopp på ruta. Første stopp var Fjellstua i Ålesund.Så måtte vi ha oss ei runde i Storgata i Molde, det var jo midt i jazzfestivalen.


I Bud var det tid for ein kaffikopp, og sjølvsagt ein rask dypp i sjøen på Farstadsanden.


Omtrent midtvegs på Atlanterhavsvegen er det bygt ut ein promenade der ein kan spasere rundt eit nes og verkeleg ta inn den storslåtte naturen.

Derfrå kan ein også beundre den mest særmerkte brua på strekninga.


I Kristiansund tok vi inn på hotell, så gjekk vi på byen og åt oss ein god middag før vi traska ein tur langs med sjøen og prøvde å finn ut av alle "landa" som denne byen består av; Innlandet, Kirkelandet, Gomalandet....
Neste dag, i eit ver som eigentleg var alt for godt til å sitje i ein bil, hadde vi oss ei skikkeleg sigtseeing-runde. Då køyrde vi om Eresfjorden til Åndalsnes, vidare opp Trollstigen til Valldal, sjølvsagt med nokre naturlege stopp undervegs, både på toppen av Trollstigen og ved Gudbrandsjuvet.Frå Valldalen "barst" det vidare med ferja Linge - Eidsdal og over fjeller til Geiranger. Vi stoppa ikkje i turistvrimmelen der, men fortsette vidare, heilt opp på Dalsnibba.Så svippa vi innom Oppland fylke ved Grotli, før vi køyrde inn i Sogn og Fjordane på Strynefjellet, og nedover til Stryn og hytta vi fekk låne der. Etter grilling på bålpanna og Valldaljordbær til dessert, fekk vi ei god natt søvn i den flotte hytta.
Vi hadde god tid til å sjå oss om i Stryn sentrum neste dag, og til å handle litt i dei mange outletbutikkane med kjende lokale merke som Ricco Vero, Skogstad og Moods of Norway.
Før vi vende nasa heimover måtte vi ein tur fram til Hjelle hotell og kose oss med nytrekt kaffi og scones, "the English way".Vel tilbake i heimfylket avla vi padda eit besøk.


For oss to som bur omtrent midt opp i all denne vakre naturen, var det likevel fyrste gong vi var i Eresfjorden og på Dalsnibba.

Etter at sommargjesten var reiste fann eg fram rokken og spann 1 km med dobbelttvinna tråd av villsau-ull til Magnus. Han hadde karda all ulla for hand, tre stampar fulle.
Tråden skal han bruke til å strikke tøfler og sitjeunderlag som han skal tove.

Den årlege jordbærturen til Valldal vart unnagjort ein fin søndag, det vart mykje jordbær- og bringebærsylte til frysaren, som vanleg. 


Denne gongen stoppa vi i Stordalen og tok ein kikk på Rosekyrkja frå 1700-talet.

Den siste veka før skulestart hadde vi besøk av Marylin og Michael, då regna det seks dagar i strekk,
det var berre så vidt vi rakk å stikke nasa ut for døra mellom bygene,


men vi fann no på litt av kvart som vi kunne halde på med innandørs, då.
Og så fekk vi kjøpt skulesekk til Michael😉2 kommentarer:

  1. Det er såååå kjekt å lese og sjå alle dei fine turane i området... Jammen er me rike på turar og natur <3 berre å bruke, og heilt gratis ;) Takk for turen og innsynet i livet ditt, Strikkebesta <3 klem

    SvarSlett
  2. Så mange flotte minner!
    Mange flotte og koselige bilder!
    Klem.

    SvarSlett