torsdag 20. oktober 2016

Fagre Stryn i bryllaupsmodus

Midt i august var vi inviterte i bryllaup. Det er ei av tantejentene mine som  som har funne seg ein staut kar frå Stryn. Dei har bestemt seg for å slå seg til i Oppstryn, så difor vart bryllaupet halde der.Vigsla gjekk føre seg i Oppstryn kyrkje,


medan bryllaupsfesten var på Bresenteret like ved.


Ramma rundt dagen kunne ikkje ha vore betre; sol frå skyfri himmel og fin sommartemperatur. Bruda bar ein blomsterkrans i håret som stråla i sterke, vakre fargar,

buketten var like vakker, og festlokalet var pynta med same herlege blomsterfloren.


80 feststemte gjester var der plass til, maten var god - og det var drikken også.


Mange vakre og morosame talar vart brudeparet til del, og brudgommen sjølv heldt ein fin og rørande tale til si strålande brud, der han til og med spelte gitar og song "deira" song.

Mor til bruda hadde laga song med maaange vers, allsong er alltid kjekt å vere med på, og mor til brudgommen akkompagnerte på gitar:)

Brudepar og gjester måtte gjennom nokre artige utfordringar før spelemannen spelte opp til dans.

Brudeparet ønskte seg pengar til husbygging framfor husgeråd og pynteting, dei fekk likevel fleire fine og praktiske gåver som dei sette pris på. Vi kosa oss gjennom heile festen og hadde ikkje vit til å finne senga før langt på natt.

Vi hadde booka plass på Hjelle hotell, eit erværdig hotell som eg har skrive om tidlegare. 


Det ligg ved breidda av Strynevatnet, så etter frukost søndagsmorgonen fekk eg sjansen til eit lite bad i smeltevatnet frå fjella rundt Stryn.

Friskt, kan eg vel seie om den opplevinga:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar