fredag 20. august 2010

S

Eg held meg stadig til spanske substantiv i tredjerunda av ABC-leiken, og ordet eg vil skrive om i dag er eit særnamn.

Eg vil fortelje om ein liten villa med eit stort kloster:

Samos i Galicia i Nord-vest Spania. I denne vesle byen finn vi dette flotte Benedictinerklosteret som ein gong var bustad for over 500 munkar. Då vi besøkte klosteret for tre år sidan var der berre sju fastbuande munkar att. Klosteret, og kyrkja  som er dei del av klosteret, er godt vedlikehalde, og det som har festa seg best i minnet mitt etter  omvisinga inne i klosteret  er veggmåleria i gangen som omkransa den flotte klosterhagen. Desse freskene framstilte livet til grunnleggaren av Benedictinerordenen, den italienske munken San Benedict.

4Camino2007 080

4Camino2007 091

4Camino2007 088

Samos ligg litt utanfor den kortaste løypa på El camino de Santiago, men mange pilgrimmar vel likevel å ta denne ekstra sløyfa for å oppleve det mektige klosteret.

I første etasje er det laga til eit albergue med ein stor sovesal, fylt opp av køyesenger. På det øvste biletet kan du skimte dei første pigrimmane som har stilt seg i kø utanfor alberguet som opna dørene først kl. 17.00 om ettermiddagen.

4Camino2007 082


10 kommentarer:

 1. Vilken pampigt och vackert kloster!
  Mycket fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 2. Høres ut som et spennende besøk, flotte bilder ;)

  SvarSlett
 3. Dette var nydelige bilder. Sikkert ei flott oppleving. Den pilegrimen på senga, kjenner vi henne ? Artig og lærerikt dette spanskkurset ditt!

  Ha ei fin og god helg :))

  SvarSlett
 4. Jeg trodde Samos var ei øy i Hellas jeg, men her fant jeg ut at det er flere steder med det navnet gitt.

  SvarSlett
 5. Sikke et smukt og spændende sted!

  SvarSlett
 6. nydelige bilder , og et flott kloster..

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Godt at disse kulturperlene blir tatt godt vare på- et unikt og vakkert sted ;:OD)

  SvarSlett
 8. Fantastiska bilder!
  Mvh Halina

  SvarSlett
 9. Du verden for et spennende og flott sted å besøke! Det er jammen bra man kan ta bilder og mimre på kalde vinterkvelder:
  Kjempefin S!

  Beklager sent besøk på bloggen, men i forrige uke tok fotokonkurransen hele tiden min ,og på søndag, da den var over, da fristet det ikke så mye å sitte med pc'en. Men nå er jeg i gang igjen;)

  SvarSlett