mandag 25. mai 2009

Mannen i ......

...livet mitt - ja, det er det han er!

Mannen eg har delt bord og seng med gjennom mange og tretti år.Mannen som er kjærasten min, og den eg kan støtte meg til når det buttar imot. Mannen som har sine særheiter som eg ler av - og andre som eg ergrar meg over... og som, tru det eller ei, finn irriterande sider ved meg - men likevel held fast ved meg:)Akkurat no, etter at klokka har passert midnatt, og etter at han eigentleg hadde gått til køys for natta, virrar han rundt og er irritert på seg sjølv. Han har nemleg vore impulsiv i dag....

Eg fekk hjelp av storeguten vår til å installere viktig programvare på pc-en, og sidan den manglar cd-rom måtte programvaren over på minnepenn før installering. Min kjære mann kom då med ein minnepenn med "berre utdaterte ting på", sa han, det var berre å slette alt som var der og bruke minnepennen til programvaren eg ville ha. Jaja, som sagt, så gjort -

og så begynte mannen i livet mitt å tenkje: "Å, nei! Var det på den minnepennen vi la inn alt frå gamle-pc-en då minsteguten vår hadde bruk for ein ekstra data? Har vi faktisk sletta alle bileta frå sist sommar? "

No har han misst nattesøvnen på grunn av den "fortærande impulsiviteten" sin!

Trøysta mi når det gjeld sommarbileta er at dei viktigaste av dei, i alle fall i mine auge, har eg lagra på pc-en min! Og no er det best å få dei ut på nettet til sikker lagring i verdsveven.

Sommaren 2008 fylte mannen min 60 år. Han har det slik at jubiléum skal han ikkje feire, han går gladeleg til innkjøp av marsipankake og inviterer små og store på kaffislaberas ein "vanleg" fødselsdag, men dei runde dagane er han allergisk for, så sist sommar MÅTTE han berre kome seg heimanfrå. Ferda gjekk med båt sørover til heimtraktene hans, Stord, berre vi to. Ein fin tur i godt ver.

Vi levde herrens glade dagar, kosa oss saman med slekt og venner, tok turar ut på Nautøyo med soling og bading, sekstiåringen stupte endå til frå taket på båten, bra stil, eller?
Men på sjølve dagen kunne han ikkje vere der heller, han ville sikre seg å få vere i fred for alle velmeinande gratulantar som kunne kome til å dukke opp. Vi enda opp i Skudesneshavn,
der feira vi for oss sjølve med ein god middag på .. kva-det-no-var-han-heitte-igjen-restaurant, fotoapparatet låg igjen i båten, så det måltidet har vi ingen bilete ifrå,
men kaka eg hadde lurt inn i fryseboksen i kjøleskapet, tok vi til kaffien ombord:

Det aller viktigaste biletet frå sist sommar er av Kaptein Gråskjegg til rors på si stolte skute, med gåva frå kjerringa godt planta på hovudet, ei "blonskjoldahue" av beste sort:)

5 kommentarer:

 1. Du... dette var nydelieg lesning! Om deg og mannen din, jeg blir litt rørt nesten...
  Jeg var gift i 18 år med pappaen til barna her, men av grunner som ikke skal utdypes her, gikk det ikke mer (og da snakker vi ikke om at det ikke ble jobbet..runde på runde ble tatt). SÅ ble jeg alene med ungene. Og inn via nettet!!! facebook av alle ting, ble jeg kjent med en annen mann og JEG VILLE IKKE... Men han var der uansett, jeg fikk oppleve vennskap, etterhvert romantikk og nå er vi her i hverdagen sammen, fryktelig skummelt først, men jeg ser han kan være en livspartner i gjensidighet ~ og det er helt nytt og utrolig flott. Å være sammen i så mange år som dere, krever nok sitt og jeg synes det er så herlig når folk får det til ~ og dette var så god lesning...!
  Ang bildene på minnepennen, det fikk meg til å tenke på reklamen om bilder i cyberspace..
  Hehe... håper mannen fikk sove etterhvert... :)
  Ha en deilig dag!
  Klem fra Nanni :)

  SvarSlett
 2. So koseleg innlegg du har idag.......og fine bilder. Irriterande med bilder som "vert borte"......har opplevd det, når pc'en min vart stolen.
  Ha det so bra!!!

  SvarSlett
 3. Huff, så ergerlig med de bildene. Det er skrekken min og hadde nok holdt meg våken også.

  Koselig blogg her, jeg må nok se mere bare det blir "bedre innevær"

  Har forresten feiret runde år på Karmøy jeg også, 30 faktisk. Men det er leeenge siden.

  SvarSlett
 4. Hei kjære Strikkebesta, hadde problemer med å få lagt inn et innlegg hos deg, så jeg vet ikke om jeg fikk takket deg for kommentaren til meg, men gjør det nå!
  Her er kort vei mellom smil og tårer.....
  Så synd at ting ble slettet!
  Men så fint at dere har hatt hverandre så lenge, det er verdifullt!
  Klem fra meg!

  SvarSlett