tirsdag 13. oktober 2009

Takk for gode råd

Kjære bloggvenner! Det er fint å ha ei heil bloggverd å vende seg til når ein får problem med nye hobbyprosjekt! Takka vere gode medmenneske som engasjerer seg i mine små kvardagsproblem har eg no funne ut kvifor eg ikkje fekk tråden eg spinn til å snare seg opp på spolen:) Ein av trådane som driv venge og spole skal gå på vengen, den andre på spolen!

Då fungerer det. No spinn eg så smått på rokk:)

Tusen takk også for oppmuntrande kommentarar, dei er med på å halde optimismen levande!!!

12 kommentarer:

 1. ja no ser det betre ut,jamment bra du fekk hjelp. Det er vel ikkje lenge før du kan vise fram strikating av eigenspunnen tråd !!

  SvarSlett
 2. So flott at du fekk hjelp........og at det fungerer no.......imponert over spinninga di.......

  SvarSlett
 3. Så flott !! Nå kommer det til å gå unna tenker jeg ;) Klem!

  SvarSlett
 4. Så bra ar du fikk det til,dette blir fint og så spennende og følge med på da.
  Lykke til videre Kristin!!!
  Klem!!!

  SvarSlett
 5. Perfekt! :-) Nå er det bare å flytte vingene fram og bak som du trenger for å justere bremsing (og trekk), og husk at når tråden for *for* mye tvinn kan det bli vanskelig for rokken å ta den opp. Gleder meg til å se hvordan det går og første garnet ditt. :-)

  SvarSlett
 6. Så fint da, at bloggere kan hjelpe. Og at du kan spinne. Dette blir morsomt framover. Gleder meg til å se resultater.

  SvarSlett
 7. Så bra at du fann ut av det. Lukke til med spinninga :)

  SvarSlett
 8. Hei hei, tusen takk for mail, kjære venn!
  Jeg legger deg til så snart jeg kan!
  Stor klem,M

  SvarSlett
 9. Så flink du har vært,lært deg å spinne på egen hånd. Jeg har også en gammel rokk fra 1896,men det blir nok ikke til at jeg lærer meg å spinne. Har vurdert å selge den den står liksom bare i veien. Lykke til videre med spinninga.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 10. Så flott at du er blitt så rocka (men eg meiner no du har vore rocka lenge), og så flott at eg fann bloggen din. Koseleg å bla gjennom. Skal kose meg lenge med dette.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med "ny" flott rokk! Jeg har manglet nett-tilgang noen dager, og ser at her har det skjedd mye siden sist :) Min gamle rokk fungerer på samme måte som din. Spørr gjerne om du lurer på noe. Håndtaket i enden på rokken kan slakke/stramme inndragingen av tråden på snella (hos meg i alle fall), men dette vet du kanskje? Lykke til med spinningen!

  SvarSlett
 12. Hei igjen!
  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min!
  Er det rokkesnora du har problemer med? Jeg laget meg ny snor av vanlig mellomtykt bomullsgarn til å begynne med. Det funket fint. Nå har je kjøpt meg en elastisk snor fra en amerikansk nettbutikk (husker ikke hvor akkurat nå). Min rokk fungerer best med en lang rokkesnor, som går to ganger rundt hjulet, en gang rund spolen og en gang rundt drivhjulet. Håper du skjønner hva jeg mener? Kanskje du og kan prøve dette?
  Jeg er totalt selvlært, brukte ca to måneder med daglig spinning før jeg fikk skikkelig tak på det :) På YouTube finner du mange gode spinnesnutter. De kan gi deg noen ideer om hvordan ting fungerer. Jeg fant i alle fall god nytte i noen av dem (både rokk og håndtein-videoer). Lykke til!

  SvarSlett