mandag 8. februar 2010

I was born under a lucky star

Dette året teiknar godt - eg har sett det på andre bloggar tidlegare, at når ein først har vinnarlykke så slår det til gong etter gong - og no ser det ut som det er eg som er inne i ein god stim. Så langt i år har det dumpa tre pakkar med flotte gåver frå medbloggarar ned i heimen min:
Frå Gamleheksa kom det gode pulsvarmarar, Bodil i Handarbeidsglede sende meg ein flott brodert duk og frå tubakk, som er kollega her i heimkommunen min, fekk eg ei nydeleg nålemappe med innhald:)Ikkje nok med det, interessa mi for spinning, som breier meir og meir om seg, har ført til at folk eg kjenner kjem med både ull, ein heil pose full, og kardar.Denne helga har eg vaska ullfiber, eg tok ikkje sjansen på å vaske meir enn halvparten, i tilfelle det skulle gå gale. Eg følgde instruksjonen som står i boka "Start spinning" av Maggie Casey, og det gjekk heilt fint:)
Det er same boka eg hadde som rettesnor då eg starta å spinne, både med handtein, og seinare med rokk, og no prøver eg meg fram med karding etter rettleiinga i boka.Eg blir nok ingen meister på dette feltet heller med det første, men eg har no fått til å karde nokre tullar såpass at det skal gå greit å spinne dei, så kjem vel teknikken med åra...
Spennande er det i alle fall, og eg skulle ønskje tida strakk betre til!

9 kommentarer:

 1. Gratulerer.....
  Er verkeleg misunnelig på den karde/spinninga di. Hadde eg berre kunna dette...

  SvarSlett
 2. Gratulerer, så heldig du er for tiden. Synes det ser spennende ut med ull og spinning. Jeg har en gammel rokk men har ingen ide om hvordan den skal brukes.
  Heldigvis er det jo sånn at alle trenger ikke å kunne alt. Så i stedet koser jeg meg med å se på hvordan du gjør dette.

  SvarSlett
 3. Nog är du född under en lyckostjärna allt. Så mycket fint. Och vilken tur med ull och kardor, det ser spännande ut det :) Undrar om inte den boken ligger någonstanns här hemma och slänger...oläst.. ska genast se efter.
  Ha en fin karde- och spinnkväll :)

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har vunnet :) Karding og vasking er morsomt, i små porsjoner av gangen ;)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med pakker. Det er godt at Posten får litt å gjøre :)

  Noe rudstykkeoppskrift er litt vanskelig for jeg tar det jeg har og blander på lykke og fromme. de blir nokså forskjellige hver gang, men det er jo spennende det da.

  SvarSlett
 6. Huff da, det heter vel stengt tatt rundstykker ;)

  SvarSlett
 7. Skal si du er en heldig dame !
  Den spinninga di tar kaka, jeg er så misunnelig på alle som driver med slike ting som spinning;))
  Kos deg i ulla!!!!! Klem fra bestemor og Casper!

  SvarSlett
 8. Kjøre deg...det er deg vel unnt alt ihop! Ei meir god dame som du, finst ikkje i heile verda... Du er so raus sjølv, Kristin! Ha ein nyyyydeleg torsdag med eller utan spinning... Varm klem

  SvarSlett
 9. Så morsomt det var å se bildet av de gamle kardene. Jeg ble aldri god til å spinne, men jeg kardet mye ull på sånne i min barndom. Og fikk til de lekreste ulltuller, som mora og søstra spant til nydelig garn. Jeg kan huske at de ikke vasket ulla før etter at garnet var spunnet. Kanskje var det enklere å spinne når ulla fortsatt inneholdt mye lanolin?
  Jeg gir deg en liten utfordring her og nå - å skrive om samme tema som i mitt innlegg i dag (Godt verktøy..). Nysgjerring som jeg er. Men bare dersom du har lyst.
  Pugger spansk, litt her dag, men det fester seg seint.
  En fin dag til deg.

  SvarSlett