lørdag 6. februar 2010

T-tankar.

Jada, eg veit at eg er seint ute med bidraget mitt til ABC-leiken, Petunia, men her er det:)

Etter ein rask liten symjetur på laurdags formiddagen er det ingenting som kan måle seg med ein rykande varm tekopp! I alle fall når temperaturen i lufta er rundt 0 grader.Te drikk vi kvar dag, til frukost, til nistematen, og om kvelden.
Om morgonen er Liptons Yellow Label grei å ty til, på jobb går det i Earl Grey, medan vi må variere litt på kveldstid.
I desember og januar gjekk det i herleg julete-blanding, eg har også diverse fruktte-blandingar, og ein eksklusiv te frå Mauritius med ein aning av vanilje, men ikkje for mykje. Den teen fekk eg med svogeren til eldstejenta i sommar. Han er frå Mauritius, men er busett i Sveits, og han fortel at kvar gong han besøker familien, så kjøper han med seg fleire kilo av denne gode blandinga heim.
Eksklusivt med andre ord, så denne teen drikk vi ikkje ofte.Same kva teblanding vi måtte velje, av dei i laus vekt, så må vi ha tesil, då er det kjekt med desse små som vi puttar i tekoppen, for då treng vi ikkje å brygge ei heil kanne kvar gong vi vil ha oss ein god kopp te:)Storejenta mi, Tove, høyrer også med når T-en står for tur:
Danseglad firebarnsmamma som stort sett er blid og fornøgd:)


Mange gode T-ar kan du finne her.

16 kommentarer:

 1. Du verden..her var det utvalg.......
  Held oss mest til Earl Grey, me...
  Fekk riktig nok opptil fleire andre sortar til jul, som me sovidt har smakt på.....men no er me tilbake på den gamle, gode...
  God sundag i vente!

  SvarSlett
 2. Flott samling med ulike tesorter.
  Her foretrekker vi Darjeeling, men den er dessverre ikke så enkelt å oppdrive, bortsett i spesialbutikker.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 3. Re är gott, och då är det bra att ha olika sorter att välja mellan, så det inte blir enformigt.
  Fint T-inlägg!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 4. Hei tror det er første gang jeg var her inne? Koselig blogg du hadde, og flott levert for T. Te er godt, og sånn liten tesil har jeg også. Tror jeg må brygge meg en kopp nå altså. Du fristet meg. God helg!

  SvarSlett
 5. No set eg her og kosar meg med ein kopp te og les innlegget ditt. Koseleg te-innlegg! Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 6. Nu dricker jag inte te så ofta men nog ser det frestande ut på dina bilder. Te är bäst när jag fryser eller har ont i halsen, annars är och blir jag den typiska kaffekärringen... Din tesil som har den kannan som påhäng var ju ett smycke i sig själv :)

  SvarSlett
 7. Du er unik! Symjing no?... Neste tur utover tror jeg at jeg vil komme å drikke te med deg! Dette frister. Ha en god helg og klem fra meg.

  SvarSlett
 8. innimellom er det kjempegodt med en god kopp te. Vi har alltid mange varianter å velge mellom her i heimen. Men favoritten min er nypete. Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. Jeg er en kaffekjerring, men liker te også. Jeg bare glemmer at jeg har det i skapet.
  Men de siste dagene har jeg hatt vondt i magen og da er det godt med litt kamillete. Nypete er også deilig!

  SvarSlett
 10. Ja, te er et must for meg for å komme i gang om morran. Og te må man drikke i store krus. Når jeg bor på hotell og må lage meg te i små kaffekopper, da blir jeg stuss! Og så masse gode teer som finnes! En gang var jeg i et gammelt tehus i Engaland og drakk te med scones med krem og syltetøy. Jeg får det aldri til å smake likedan om jeg lager det samme i heimen. Må vel være noe med atmosfæren. Jeg kjøpte en gang noe te fra Russland, bare pose-te, men helt utrolig god. Problemet var bare at den tok slutt alt for fort, og det er jo litt i overkant å måtte dra helt til Russland for å kjøpe nytt. Ikke husker jeg hva den het heller, sådaså.
  Trimkasetter ja, det har jeg og blant mine gjemmer. En som heter "Sweatin' for oldies" er ganske morsom. Men ingen spanske. Det får bli det neste. Har vært hektiske dager, har kopien med ser og estar liggende, og ramser gjennom innimellom. Den eneste måten å lære sånne uregelrette verb på, må¨jo bare være å pugge. :)

  SvarSlett
 11. Te er dejligt. En god kop te er virkelig forfriskende, og jeg drikker mange kopper te gennem dagen.

  SvarSlett
 12. Gracias por el saludo en mi blog. Puede español mejor que yo. Creo que es difícil y siempre debe usar los diccionarios. Yo no recuerdo las palabras, así como en el pasado. Pero la práctica hace la perfección! Buen fin de semana para ti también. (El té es bueno ...)

  SvarSlett
 13. Jeg drikker også te til frokost og kvelds. I et stort krus, det er det som er best. :)

  SvarSlett
 14. te er fornydelig særlig Chai latte er favoritten her, men det er mye fristene her som ikke er prøvd, og te er best om morgen og før leggetid . Eller når en er på kanten av en ny influensa som nå .F

  SvarSlett
 15. Heisan!
  Ja, du har sikkert sett det før, jeg tror jeg skrev at jeg hadde svart på disse spørsmålene før.
  Jeg tenkte at det må være noen spørsmål til hver blogger etterhvert som de kommer på fremsiden, hvis ikke blir jeg aldri ferdig!
  Det tar tid å gå inn på en blogg, og bli kjent, og så å beskrive bloggeren-og jeg vil jo at alle skal på fremsiden...de som vil selvfølgelig!
  Ha en fin søndag, klem,;
  Klem,M

  SvarSlett
 16. Te er godt, særleg no om vinteren. Kjekt at du likte nålemappa. Har jo tenkt meg innom hos deg. Men akkurat no har eg fått ein kink i ryggen, så eg har problemer med å sitje. Ikkje så kjekt å vere på besøk når ein må stå eller ligge. Håper det går fort over. Da tar eg ein tur.

  SvarSlett