onsdag 27. januar 2010

No går dei Besta i næringa

Eit rart uttrykk, å gå nokon i næringa..... i mi tyding er det å ta over eit domene.
Mitt domene har vore laurdagspizzaen, i mange år..... Ein skulle tru at vi var gått oss trøytte og leie på pizza for lenge sidan heile familien så mange pizzaer som eg har laga, men nei, kvar laurdag dukkar dei opp og vil ha meir Bestapizza. Berre ikkje dei to minste gutane, Mateo og Oliver, dei synest ikkje at pizzaen min er så veldig god. Der er for mykje rot i han. Løk og paprika og sjampinjong er ikkje for alle ganar, så no har dei bestemt seg, karane, dei vil bake sin eigen pizza.


Dei to siste laurdagane har det difor vore ekstra stor mjølsky på kjøkkenet hos oss, då har Oliver og Mateo stått i kø for å få svinge kjevlet. Mateo sin favorittpizza består av grov botn med ketchup og ost på, med ein liten "tøtsj" av oregano på toppen.
Oliver er litt meir avansert, han strør hakka påleggsskinke på ketchupen før han legg på ost. Begge karane er strålande fornøgde med sin spesielle pizza, det dei ikkje et opp på laurdagskvelden er god niste til skule og barnehage på måndagen:)
11 kommentarer:

 1. Du hendelse for nokon flinke gutar.......bake sin eigen pizza...!
  Ser ut som dei kosar seg med "jobben" òg.....

  SvarSlett
 2. Det må jo bare være artig å bli gått i næringa av så kjekke gutter!
  Det er forresten blitt rett så morsomt å åpne bloggen din, jeg kommer til porten, og så kommer jeg inn på besøk!

  SvarSlett
 3. For noen vakre pizzabakere ! Skulle gjerne smakt på disse, de ser nydelige ut !
  Det er godt med litt avlastning;) Ha en god natt;)) Klem!

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert både av deg og guttene. Tenk å lage pizza hver lørdag! Du er nok av den utrolige utholdende sorten. Guttene må vel være stolte. Kjempeflinke har de vært. Sulter nok aldri foran brødboksen de :-).

  SvarSlett
 5. Den skal tidleg krøkast som god krok skal verta veit du...
  Flinke gutar! Og så var det kalorifattige pizzaer i tillegg...!

  SvarSlett
 6. For noen kjekke gutter. Og så lurt av besta å trigge fram matlagegleden hos de to med sine "rotete pizzaer" Kos dere med lørdagspizzaene. Om noen få år er karene så store at de heller vil lage pizza sammen med andre enn besta :)

  SvarSlett
 7. Vet du at jeg er helt på linje med de to sjarmørene - den enkle pizzaen er den beste! Det oppdaget jeg virkelig da jeg var på ryggsekkferie i Italia for noen år siden. Bunnene var tynnere, og fyllet var mye mer sparsomt enn det vi var vant til hjemmefra. Vi ringla heller litt olivenolje over, dersom det ble for tørt. Og gjett opm det smakte!

  Så til spanskkurset.

  Nå er vi 5 eller 6 som er klare for deltakelse.
  Mitt forslag:
  - Vi bruker samme lærebok (har du gode forslag på læremateriell, der bør vi bruke det samme). Snakketreningen må vi vel ta ansvar for selv, men det betinger at vi finner læremateriell med CDer. Vet du om det finnes noe på nettet?
  - Vi etablerer en lukket Facewbook-gruppe. Kan du tenke deg å etablere den? Da må alle sende våre virkelige navn/e-post-adresser, slik at du kan invitere oss inn. De som ikke har profil, må lage det. (Jeg er på FB, og det er kanskje de fleste bloggerne).
  - Det beste vi kan oppnå i en slik gruppe, er å pushe hverandre, og sikre framdrift. Selv om vi ikke får pratetrening, så vil vi kunne få glose- og grammatikk-trening, gi hverandre tilbakemeldinger og "lekser". . Her har jeg jo forventnigner til deg :)
  - Jeg vil tro at de fleste er ganske nybegynnere, som meg. Ungdomsskolenivå høres ut som passe ambisjon.

  Nå tenker jeg at det er du som er pedagogen, og har fagkompetansen her. Og du må få stor innflytelse på opplegg og metodikk.

  Om du vil, kan vi gå over på e-post for videre planlegging. Jeg tror jeg har e-poster til de øvrige 4 som er aktuelle. Jeg tror ikke en gruppe bør være så mye større enn 6 personer, det bør vel fungere som et kollokvie? Eller har du tenkt noe annet? Klem

  SvarSlett
 8. Det var både flinke og kjekke gutar som eg tenkjer bestemor er stolte av!

  Du spør om eg skal på Pluckyfluff. Det skal eg nok ikkje. Eg følte meg nok ikkje flink nok til å spinna då det var påmelding til det. Men det er jo flott at Lexi Boeger vil ha med spinnarar over heile verda i sitt kunstprosjekt. Eg håper det er mange som blir med på det. Ønskjer deg ei fin helg :)

  SvarSlett
 9. At spinde tråd kan man sikkert blive vældig optaget af, vil jeg tro. Spinning på cykel har jeg derimod ikke meget fidus til. Vi har sådan en cykel stående, og den bliver nærmest kun brugt som hattehylde og til at tørre tøj på...

  Hjulspin er jeg ikke glad for, da det som regel indebærer, at jeg skal ud og skubbe,

  SvarSlett
 10. jeg skulle kommentere s innlegget men ble sittene se på disse mester kokkene , for en matglede og så søte at en lengter etter barnebarna . F

  SvarSlett
 11. Så flinke gutar, og snill bestemor....
  Dei svelt ikkje ihjel ved brødboksen desse karane..
  Eg legg deg til blogglista mi, håpar det er ok.

  Ha ei fin veke...

  SvarSlett