fredag 8. januar 2010

På 'an igjen: P denne veka.

Komne meir enn midtvegs i alfabetet er kreativiteten stadig på vikande front, ikkje alltid like lett å finn på noko å blogge om, men ser eg litt rundt på dei andre som deltek i ABC-leiken til Petunia, blir eg skamfull over at eg ikkje har kome på nokon av alle dei flotte idéane.


Men i alle fall så har eg ein P, minst ein:)
Eg har skrive om kor glad eg er i krydder tidlegare, og no er det på tide å presentere den desiderte favoritten: PEPAR. Det finns vel knapt ein middag som ikkje hevar seg når vi tilset litt pepar, jaja, bortsett frå graut, då.
Og kikar eg i den velfylte krydderskuffa mi, finn eg raskt ut at pepar, det har eg - i ulike framtoningar:
Heil svart pepar, malt svart pepar, sitronpepar, peparsymfoni, allehånde, både heil og malt, som på svensk heiter kryddpepar, sitronpepar.. men eg manglar kvit pepar akkurat no, det får eg ordne på i morgon.Alle desse sortane av pepar treng eg til matlaginga, dei passar til ulike rettar, frå sitronpepar i fiskerettar, heil svart pepar i fårikål til peparsymfoni i meir eksotiske rettar,ja til og med i peparkakedeiga lurer eg i ei lita teskei malt svart pepar:) Men den eg alltid har ståande på kjøkkenbenken, klar til alle formål er peparkverna, fylt med vanleg heil svart pepar, ingen krydder er viktigare for å få eit godt resultat ved grytene enn nykverna pepar!
Eg har ein P-favoritt til: Storeguten min, Petter.

12 kommentarer:

 1. Petter og Pepper! To fine P'er! Pepper i grøten hadde gjort seg, ja!!! Hihi!
  Jeg tok grillkrydder i stedet for kanel på grøten en gang. Ble ikke helt det samme...

  SvarSlett
 2. Peppar det är en bra krydda, och din son är en ståtilg och fin kille! Två fina P.
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Pepper, hvorfor tenkte en ikke på det på P! En bruker det jo hver dag. Og utrolig hvor mange blandinger det er kommet på markedet.
  Ha en flott helg.

  SvarSlett
 4. En fast følgesvenn når jeg spiser mat. Jeg må alltid ha litt ekstra pepper på, selvom maten er krydret fra før. Og jeg blir helt febrilsk ute av meg om jeg ikke får lov å krydre med pepper når jeg er ute å spiser andre steder. Maten smaker alldeles ikke noe godt uten pepper må en vite !
  Godt valg :)

  Go helg !

  SvarSlett
 5. Ja det er et viktig krydder, setter en ekstra piff på maten ! favoritt Petter var nok favoritten ja ! Flott fyr;) Ha en fin helg i kulda (-28 gr. her nå ) Klem!

  SvarSlett
 6. Pepper må vi ha for å få maten bra. Og Petter er sikkert en likandes kar.

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Jeg har Rosépepper også. Det er hel pepper på størrelse med hel svart pepper. De er sjølsagt rød!
  MEN DEN HØRER IKKE MED TIL PEPPERFAMILIEN, STÅR DET BAKPÅ.Det er bærene fra et tropsik tre. Rosépepper har en mycke aromatisk, lite söt smak. Använd den til fisk, kjött og efterrätter , när du vil förnya dina gamla recept, står det videre.
  Jeg har brukt den en gang: på julesteka. Kjøpt inn på Nordby siden jeg bor ved svenskegrensa!
  Eller så er sitronpepper en av mine favoriter sammen med hvitt pepper.
  Pepperhilsen med fortsatt god hælj!

  SvarSlett
 8. To flotte P`ar her...
  Ja,krydder må ein ha i kvardagen... både på den eine og den andre måten.
  Ha ein fin søndag:0)

  SvarSlett
 9. Har nettopp ordna i krydderhylla mi. Måtte jo berre gjere det, tok nemleg kanel i staden for pepar her ein dag. Det blei ikkje noko særleg. Hels til din flotte Petter.

  SvarSlett
 10. Petter var råsøt . Og pepper kan en ikke være foruten ;O)F

  SvarSlett
 11. Ja, pepper kan man vanskelig klare seg uten, salt, ja, men ikke pepper! Men jeg visste ikke at allehånde var pepper...

  SvarSlett
 12. Pepper er en viktig ingrediens i livet.. og du hadde en super P til, din sønn Petter :D

  SvarSlett