fredag 22. januar 2010

Råstoff

Kva blir dagane av? No er det tid for R-innlegg, utan at eg har hatt tid til å planlegge kva eg skulle skrive om! Derfor passa det godt at eg fekk hentelapp i postkassa i går så eg måtte innom postkontoret i dag. Der fekk eg utlevert RÅSTOFF.

Med tida skal råstoffet foredlast til tråd, det er vel litt drygt å påstå at eg foredlar det, men eg lagar tråd:)- og etter fire månader som spinnekjerring er eg framleis like fascinert over at eit flak med fiber kan bli omdanna til tråd.


No er det nok ikkje så høg kvalitet over tråden min - enno,
men kjem tid, kjem råd, heiter det.

Det hadde passa godt å avslutte innlegget med ein rosebukett som god-helg-helsing, men sidan eg ikkje kan varte opp med roser, så får det bli ein rosa bukett i staden.


God helg, dei andre R-innlegga er å finne her.

16 kommentarer:

 1. Härligt inlägg till bokstaven R och fina bilder. Trevlig helg!

  SvarSlett
 2. Så mykje herleg fiber du har kjøpt deg. Her blir det nok mykje fint garn etter kvart. Ha ei kreativ helg :)

  SvarSlett
 3. Beundrer deg for at du spinner tråden selv; skikkelig arbeid dette. Og det ser ut som du har fått råstoff i herlige farger;)
  Kos deg i helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Det er da også fantastisk, at man selv kan lave tråden. Hvis man så også selv klipper fåret, har man været med i alle stadier.

  SvarSlett
 5. Så mye flott fiber du har. Nydelige farger. Blir nok flott garn dette.
  Ha en flott helg.
  klem

  SvarSlett
 6. Har rokk, men bestemor lærte meg aldri;-)) jeg var for lita!
  God helg!

  SvarSlett
 7. Vilket superinlägg på R, mitt i blinken :) Vad är det för råstoff och var fick du beställt det? Meget interesserad av tips vet du :)

  SvarSlett
 8. Takk for sist! Eg vart inspirert til tusen... No har eg spunne ulla eg fekk av deg, og laga nøste. Tusen takk for at du ga av di dyrebare tid, Kristin! Tenk at eg lærte meg å spinne på handtein? Eg er so glad!!!! Eg har allereie spurt etter saueull, og skal prøve med villsau-ull ein av dei neste dagane. Gler meg til fortsettinga. Tenkte eg skulle få tak i ein rokk. Må spørje meg føre, om nokon har ein rokk å låne bort...

  SvarSlett
 9. herlig garn i vakre farger , ja det er jo råstoff garnet også før det blir til noe. HA en fin helg F

  SvarSlett
 10. Tøft at du har lært deg å spinne. Skulle likt å sjå det ein gong. Barndomsminne om mormor dukkar fram. Flotte fargar har du og. Ei fortsatt god helt til deg og dine.

  SvarSlett
 11. Garn, ja! Råstoff!! Etter å ha forstrikket meg for noen år siden, så begynner strikkelysten å vende tilbake...
  Kanskje jeg skal finne frem strikkepinnene med en gang....
  Men å spinne det vil jeg aldri få til!

  SvarSlett
 12. Det der med spinning ser så spennende ut. Ull er et herlig og uunværlig råstoff, uten tvil. Jeg var hos ei venninne i går og fikk mye flott råstoff. Det kommer på bloggen snart.

  SvarSlett
 13. Hei!
  Det ligger noe til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 14. Jeg beundrer alle som kan spinne og veve !
  Du har mange fine R-ord og en vakker blomsterbukett !
  Ha en god ukestart ;) Klem fra meg !!

  SvarSlett
 15. Kommer tid, kommer Tråd. Og nød lærer nøgen kvinne å spinne. OSV. Selv om det vel er mer lyst enn nød som bringer deg til rokken.
  En super R fra deg! :)

  SvarSlett
 16. Så flink du er som holder i hevd gamle tradisjoner. Det er vel ikke så mange som spinner garnet selv lenger. Nydlelig rosa bukett.Ha en god uke

  SvarSlett