torsdag 31. desember 2009

O for OPPFINNAR

Halvvegs i bokstavleiken begynner eg å kjenne at eg må leite etter idéar, men jammen kom eg på ein denne veka også! Bokstaven er O. Andre sine O-ar ser du om du går inn på ABCtema på høgresida mi.


Det er mange måtar å vere kreativ på, mannen min, t.d. er håplaust lite oppfinnsam når det gjeld matlaging og huslege syslar, men er det noko som treng å reparerast, kan han få orden på det meste ved hjelp av det han har av ting og tang som han har samla på (han kastar ingen ting så lenge han har oppbevaringsplass).

I slekta hans finn ein båtbyggjarar i fleire generasjonar tilbake i tid, båtar er også eit av interessefelta til mannen min, men dei skal helst sjå litt annleis ut enn vanlege båtskrog....
Det spørs om han set i gong med "prosjekt båtbygging" når han blir pensjonist om nokre år....
Noko anna som interesserer og fascinerer han er bølgjer, kjem det ein storm frå nord, må han til Flø, det mest verharde området i kommunen, og sjå på bølgjene.
Denne fascinasjonen gjeld ikkje berre synet av bølgjene, men like mykje krafta - energien - som er i dei. I årevis har han sysla med tanken på korleis utnytte denne energien i form av eit bølgjekraftverk. I 2005 bygde han ein modell som han trudde han skulle få prøve ut i havbassenget ved NTNU, noko som ikkje gjekk i orden, og same året fekk han patent på bølgjekraftverket.



Etter som åra har gått har han vidareutvikla idéen sin, slik at modellen han laga ikkje lenger er aktuell, så no står han der i hagen vår til ingen nytte.



Familia har laga mange vitsar om bruksområdet til modellen, han er ikkje vakker der han står, det kunne lett ha blitt eit irritasjonsmoment, men eg prøver heile tida å sjå på OWWE, som han heiter, som eit symbol på stå-på-vilje og handlekraft, eit forsøk på å få gjort noko med det han trur på og brenn for:)


Mannen min har si eiga heimeside der du kan sjå og lese om idéen hans om du vil:
www.owwe.net

13 kommentarer:

  1. Så flot, at din mand arbejder med vedvarende energi! Det kan der nok blive brug for.

    SvarSlett
  2. Kult!:-) Det kan jo kanskje bli brukt for den til noe..
    Ønsker deg en flott nyttårsfeiring!

    SvarSlett
  3. Læs om en anden opfinder: Ole Opfinder

    Farvel år 2009
    Goddag år 2010
    Må dine bedste drømme
    blive opfyldt
    inden du siger:
    ”Farvel år 2010!”

    SvarSlett
  4. Godt nytt år!!Takk for all hyggelig blogging i 2009!!

    SvarSlett
  5. Spennende oppfinnelse, synd det ikke ble mer av!
    Godt nytt år.

    SvarSlett
  6. Så stilig!
    Godt nyttår! :-)

    SvarSlett
  7. Så spennende, men det er ikke kanskje så koselig at oppfinnelsen står i hagen og ingen nytte gjør.
    Ha en riktig god dag!

    SvarSlett
  8. Godt nytt år!
    Å bo sammen med en Petter Smart er nok ikke å forrakte når ting skal fikses. Men min mann er det omvendt. Flink å lage mat, men ikke så flink å fikse ting:) Hehe! Greit i julen da når det er så mye mat som skal lages!

    SvarSlett
  9. Din mann høres akkurat ut som min far; er der noe som er ødelagt finner han alltid en måte å ordne det på og hvis ikke så lager han noe nytt.
    Veldig spennende å lese om bølgekraftverket til din mann og siden hans er forklarende og må være god reklame for ideen hans!

    Godt Nytt År til deg og dine :)

    SvarSlett
  10. HEI
    Godt nyttår til deg.Takker for hyggelige kommentarer...

    SvarSlett
  11. Så spennende og interessant! Kjekt å ha en slik mann i huset! Ønsker deg en fin søndag! Klem fra meg:))

    SvarSlett
  12. Artig, det er kjekt med noen som kan fikse ting.

    SvarSlett